Reiseblogg fra Travellerspoint

Første skoledag.. eller var det arbeidsdag ?!

Mukdahan, Thailand

Hei og opp.
Nå er formen kjempeflott, og jeg skal skrive ett litt mer seriøst innlegg denne gangen.. ;)

P8270081.jpg
Kari Lærer overrekker blomster til vår kjære rektor på føste skoledag

Den 25 August begynte de norske barna på enda ett nytt skoleår. For meg, og ei jente på 6 år var det begge en veldig spesiell dag. Vi begynte på skolen sammen.. Oki, jeg har noen fartsår bak meg i skolesystemet i Norge og Kamerun, men aldri vært en del av en Thai skole. Den Norske Skole i Mukdahan har to klasserom i en kristen privat skole. Denne skolen heter St. Joseph og har ikke mindre enn 1400 elever. På toppen er det en rektor som er meget omgjengelig og grei. Vi erså heldige og slipper og betale for maten, -glemte jeg og nevne at her er det skolemat tilalle mann.?! Det er det, varm mat hver dag, og på vel drøye 40 min klarer de og fore 1400 elever + lærer. Det både var og er meget høyt desibelnivå i matsalen. Matsalen er egentlig 1. etg på ett bygg, uten vegger. Ikke dårlig konsept med tanke på 40 grader som støtt og stad dukker opp. Det blir ganske så svalt og godt der, med en liten sval bris. Er veldig spendt hvordan det blir der om "vinteren" med 15 grader og vind..Selv om det for tiden virker veldig forlokkende.. ;)

Barna stiller seg opp i lange rekker, og her folkens snakker vi køkultur. Jeg skulle ha sett en hvilken som helst norsk skole som kunne skilte med like god køkultur. I seg selv er konseptet køkultur i Thailand veldig lite uviklet, noe som faktisk forundrere meg, for en ser stadig gamle menn og damer , munker og folk rett som det er ta både en og to snarveier. Noe unnskyld, eller "beklager", eller "jeg er litt flau for at jeg ble oppdaget" kan en ikke spore hos dem. Så for håndballspillere som bruker hofter og albuer litt aktivt, kan få det meget så gøy her;). Tilbake til matsalen, maten består ofte av ris med en eller annen saus, litt grønt eller fukt, - med andre ord ikke så veldig sprek mat. Men barna slipper unna oppvasken, noe vi såkaldte lærere må gjøre selv...

Hver morgen er det morgen samling, da samles hele skolen foran flaggstanga og de ber blandt annet fader vår på engelsk og thai. Ellers er det visst litt ulikt opplegg hva de gjør på de morgensamlinger, men stille opp må de. PÅ første skoledag ble Kari, vår norske lærer, Ann, vår Thai lærer, Barna ( dvs de norske barna) og jeg dratt fram foran hele skolen. Ble veldig klar over at det var 1400 elver ja. Alle stod helt stille og svarte i kor på spørmål på engelsk. På sluttena av dagen, som slutter 1530 ber de eller synger de ette eller annet før alt blir kaos.

Både ved levering og henting får en hjelp av det lokale politet til å diregere den og ikke minst stoppe den. Rett utenfor skolen har vi en Mukdahans store innfartsårer, og her kjører folk som ett svin.. Med så mange unger som skal leveres og henter på samme tid, er det ikke løye det blir litt trafikk kaos.

Ha en fin mandag!

P8270110.jpg

Skrevet av Kinestur 03:23 Arkivert i Thailand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn